Kategorier
Basket

Minns du ligalagen?

Nostalgi. Många ligalag har passerat revy genom åren, och då pratar jag både om herr och damligan. Jag har, genom åren, försökt samla på mig gamla loggor och tycker själv att jag har lyckats ganska bra! Jag saknar några riktiga klassiker som jag har efterlyst, däribland Stockholm Capitals, Mazda, Mataki och JB Knights som fanns med i ligans begynnelse (1992).

Jag saknar även Magic M7, men den är kanske raderad av hela Borås efter vad som hände? Det kan även ha kommit med någon logga från lag som spelade i dåvarande elitserien (Arapt Basket som blev Mazda första ligasäsongen).

Arapt var för övrigt laget som gällde när jag fastnade för sporten. Arapt var ett finansbolag som ägdes av Olle Olsson Bolagen (generalagent för Mazda), och när sedan Arapt lades ned så blev det Mazda Basket under några år. Apropå Mazda Basket så fick jag ett mejl av Tony Ohlsson som i alla fall hade en bild på när spelare poserade i och omkring en Mazda 121 som var den heta bilden just det året. Där ser man också loggan på sidan. Tack Tony!

mazda

Jag har för avsikt att uppdatera denna bild med loggor när jag får in de som saknas. Så om någon sitter på andra loggor som inte finns med, mejla gärna mig på magnus@janssonklarin.se.