Kategorier
Basket

Nostalgi: Fyrishov Gators 1995/96

Jag tänkte lansera en liten kul grej på bloggen, nämligen en nostalgisk tillbakablick. Jag har en trälåda här hemma där jag lägger alla matchblad/program som jag samlar på mig genom åren. Jag jagar inte på något sätt runt efter program bara för att få ett med mig hem, men som journalist får man allt som oftast ett program i handen när man kommer till en arena. Alla de program jag får tar jag med mig hem och lägger i den gamla trälådan – som nu har program från runt 1994 och framåt.

Eftersom det har blivit väldigt mycket basket för mig genom åren så är det också många basketprogram, så varför inte börja med ett…från säsongen 1995/1996 när Fyrishov Gators regerade (nåja) i Basketligan.

fil-2016-10-17-11-33-51

Den magiska loggan som kom från Fyrishovsbadets välkända krokodil. En kul grej tycker jag, och det fanns mycket souvenirer. Jag har bland annat en gammal Gators-keps här hemma från den tiden.

fil-2016-10-17-11-34-13

Jörgen Norman, som nu har sin son Sebastian i Uppsala Basket, var ordförande och en av lagets största stjärnor hette så klart Henrik Evers som också användes flitigt i annonser och reklam runt laget.

fil-2016-10-17-11-34-25

Lars Hansson coachade laget och assisterades av Kelly Grant. Noterar också barnen Jessica 3 år och Kevin 1 år. Jessica numera ligaspelare i Dolphins, Kevin spelade med Uppsala i ligan så sent som förra året. Tiden går…

Kanske en av Uppsalas bästa guards genom alla tider fanns också i laget,  Örjan Andersson och amerikanerna hette Mac Joyner och George Spain.

fil-2016-10-17-11-34-38

Många spelare som har passerat i Uppsala genom åren. John Tillman, här 22 år, är numera sportchef i Uppsala. Janne Goscinski var lite av dåtidens Axel Nordström som spelade med stort hjärta. Mattias Olsson glömmer nog ingen, han fortsatte sin karriär på läktaren där han i konkurrens med Jösse Abrahamsson hördes mest. Numera bor Olsson i Västervik, oklart dock hur mycket basket han spelar fortfarande.

fil-2016-10-17-11-34-55

Även en ung Bosse Eriksson som, efter att han satt rekordet i antal trepoängare, tog klivet och blev coach för Uppsala under några säsongen. Fredrik Bendz var faktiskt den som skapade en av basketens första hemsidor för ett lag när han såg till att dåvarande Sallén Basket fick en hemsida och ett diskussionsforum (The backboard).

fil-2016-10-17-11-35-12

Matchens motståndare, Jämtland Ambassadors, med stjärnor som Thomas Herkel, Doremus Bennerman och Olof Jonsson i laget. Notera också lagen i ligan på den tiden, flera av dem finns inte längre kvar. JB Knights, New Wave Sharks (Kärscher),  Solna Vikings, Heta Skåne, Kvarnby Evergreens med flera.